Lunch met raadslid aan de Krullelaan!

Lunch met raadslid aan de Krullelaan!

 

 

Op zaterdag 23 november was raadslid Dick van Ginkel (D66) op de lunch aan de Krullelaan. Hij was daar in het kader van de Maaltijd van Zeist. Simone Engelmann had hem uitgenodigd om tijdens de lunch te praten over een woonproject waar zij de initiatiefneemster van is. Engelmann heeft begin dit jaar kennis gemaakt met een groep belangstellende ouders en ze zijn inmiddels een stichting in oprichting!

Authentiek Wonen

Engelmann is de moeder van een 20 jarige zoon met een vorm van autisme en wil een woongroep starten voor jongvolwassenen die allemaal wel begeleiding nodig hebben. De bedoeling is dat de jongeren zelfstandig gaan wonen en hulp krijgen om te werken naar zelfredzaamheid en bij het leggen van sociale contacten. Inmiddels hebben zich 15 toekomstige bewoners aangemeld.

Maaltijd van Zeist

Engelmann had zich opgegeven via de Maaltijd van Zeist en was blij om Dick van Ginkel en Anita van de Koevering (medewerkster wijkgericht werken), met de lunch op zak, te mogen ontvangen. Het was een geanimeerd gesprek waar Engelmann en nog twee andere ouders uit het project waren aangeschoven. Het ouderinitiatief heeft vier werkgroepen die zich buigen over de organisatie en de financiële kant van de zaak, een andere werkgroep zoekt een locatie en een werkgroep houdt zich bezig met het thema zorg- en groepsvorming. Ook aan communicatie en PR wordt veel aandacht besteed. Dick en Marita hebben tijdens de lunch flink meegedacht over hoe dit project meer aandacht kan krijgen en Dick stelde voor om het in de Raad te noemen en hij wil het ook bespreken met wethouder Laura Hoogstraten.

Café Authentiek

Engelmann heeft vorig jaar met twee andere vrijwilligers Café Authentiek opgericht. Deze ontmoetingsplek is voor jongeren met een vorm van autisme. Ook zij willen graag uitgaan en ontmoeten, maar kunnen vaak niet terecht in het reguliere uitgaansleven. Hier zijn te veel prikkels en het is er vaak te onrustig. In het café kan er gedart  en een drankje gedronken worden aan de bar. Er is voor elk wat wils, zo kunnen er ook bordspellen gedaan worden en soms worden we verrast doordat er iemand ineens heel goed blijkt te kunnen goochelen! Via het café is zij in contact gekomen met ouders en jongeren die interesse hebben in het woonproject. Nu nog een locatie vinden om te wonen!

Geef een reactie